3 dagar i Ella

Vår miniguide för en snabbvisit i Ella

Vi hade tre mycket härliga dagar i Ella. Det var skönt att få andas bergsluft och byta temperatur i några dygn. Ella är en hipp liten stad med mysiga caféer och restauranger. Det finns mycket att göra för den som vill och är lika perfekt för den som bara vi lata sig.

Nine Arches Bridge

varning för svindel mamma

En ca 90M lång och 25M hög bro belägen mitt bland Ellas grönskande kullar. Byggdes av britterna när Sri lanka fortfarande var en brittisk koloni så att tåget kunde gå mellan Demodora & Ella.

 

Vandra längs tågspåret till/från Nine Arches Bridge

 

Du kan antingen ta en tuk-tuk upp nästan hela vägen till bron eller så kan du promenera 40-50 min enkel väg. Vi kan verkligen rekommendera att göra den promenaden för det är fantastiskt fint. Du promenerar längs med eller på spåret beroende på hur galen du vill vara. längs vägen stöter du på locals som säljer kokosnötter och frukt & har du tur får du uppleva när tåget kommer. Vi missade när det kom in på Nine arches men fick lyckligtvis möta 2 tåg på vägen tillbaka.

 

little Adam’s Peak

 

 

Det finns alltså Adam’s Peak och så finns det lillebrodern little Adam’s Peak. Vi är ju inga erfarna vandrare så att säga, därför tyckte vi att little adams peak fick räcka gott och väl. Det tog oss ca 2 timmar upp och ner, inkluderat fototid, vattenpauser & insupande av vyerna. En ganska enkel trekking med både lätta och mer utmanande partier. När du väl är uppe på toppen och tror att du är klar – till vänster finns en liten stig som leder dig vidare. Detta är den jobbigaste delen (enligt oss) men du kommer till berget bredvid där du är nästintill ensam!

Vi valde att inte göra mer aktiviteter än så här, mest pga ont i rumporna efter lång körning till Ella från Arugambay. Har du inte ont i rumpan och mer tid än oss så finns det andra härliga grejer att se/göra, både i Ella och en bit utanför.

 • Ravana Fall
 • Ella Rock
 • Diyaluma Falls
 • lipton’s seat

Vi bodde på Ella Highest Inn som vi verkligen rekommenderar. ligger på höjden och för att komma dit är det en lååång och ganska brant backe upp – ned för halva ligger sedan systerplacet där du äter frukost varje morgon. SÅ god fruost och så värt dessa steg upp och ner för backen. För 110kr får du ett dubbelrum med frulle/natt & väldigt fin utsikt över Ella. Tjoho!

Vad vill du mer göra i Ella?

 • lägga dig i en puff på Chill’s takterass och dricka något gott
 • Äta en eller flera pannkakor med choklad och kokos på något loalt place
 • Dricka mängder med närproducerat te
 • Passa på att inte göra någonting!

Ta dig sedan vidare från Ella till kandy på scooter och kör den absolut finaste sträckan vi någonsin kört. Värt varenda timme det tar trots att rumpan domnar bort. För att göra vägen ännu lite bättre – se till att timea in Buddah’s födelsedag 🙂 Berättar mer om den sen!

2 svar till “3 dagar i Ella“

 1. Mor och far skriver: Svara

  Jag är glad att ni berättar efteråt vad ni gör på eran resa?
  Vilken fin natur ni får uppleva höga berg och djupa dalar

 2. Ploppen skriver: Svara

  Haha! Mor och Far, rolig kommentar. Gud vad fint, dit vill jag åka ? hör av dig när du har tillräckligt wi-fi för Skype! Pussokram hälsa Tompa

Kommentera