4 dagar i Gdansk

Då har vi äntligen besökt Polen! Länge har vi pratat om en weekend dit och första besöket blev till Gdansk. 142 kr t/r per person med Ryan air kändes mer än okej.

Det var minst sagt två trötta själar som landade i Gdansk. Efter frukost, lunch och en kortare runda i staden sov vi i 14 timmar första dagen. Resten av dagarna har vi strosat runt i en kall och regnig men mycket mysig liten stad. Inmundigat ett flertal mulled wine – jämför det med glögg men släng i nejlikor och apelsin, samt delat på en plate med alla grisens delar och en skål med kycklinghjärtan (nej, vi är inte fulländade vegetarianer än).

Mat När vi reser är det väldigt viktigt för oss att få testa den inhemska maten. Ofta är det spännande kombinationer av kryddor och tillbehör som en själv aldrig skulle testa hemma. I Gdansk föll lotten på Turystyczny Bar Mleczny. Är det mycket locals som äter så brukar det oftast gå hem. Restaurangen ser inte mycket ut för världen – det är en gammal mjölkbar som renoverats och känslan är att du stiger in i en skolmatsal med ytterst lite tanke på inbjudande interiör. Men ge det en chans för du får äkta polsk mat för en mycket billig peng! Vi var där två gånger för lunch och betalade i princip detsamma vid båda tillfällen – 36 zloty för två hela portioner med dryck. Ni hittar Turystycny på adress ul.Szeroka 8, i början av gamla stan om du kommer från tågstationen Glowny. Ni hittar mer restaurangtips under recensioner.

Boende Vi hann testa två olika hotell under våra fyra dagar. Ibis, ett billigare alternativ som låg i närheten av tågstationen Glowny i början av gamla stan samt det 4-stjärniga hotellet Puro Gdansk som låg mer i smeten. Det fanns mycket hotell av välja mellan och de flesta till väldigt bra priser. Läs mer under hotellrecensioner!

Kort sagt en mycket mysig stad som kanske helst ska besökas under vår/sommar! Ta tåget några minuter bort för sommarpärlan Sopot eller ett mer gripande besök till Stuffhof. Promenera längst kanalen, ät massor av god mat eller passa på att ta en massage för en billig peng. Definitivt värt ett besök!

Kommentera