Annorlunda tågresa, snabbvisit i Kochi och outhärdlig hetta

Godmorgon på er från ett molnigt men varmt Munnar!

Sen sist har vi alltså fått pröva på att åka tåg i Indien, vilket var en upplevelse för sig. En 18 timmar lång resa med två bussar och ett tåg innan vi landade i en ny delstat – Kerala. För er som har sett typ Slumdog Millionaire & Lion så kan jag tala om att det var typ exakt lika kaosigt som det ser ut. I 16 timmar sprang det matförsäljare fram och tillbaka i hytterna och ropade, toaletterna var som väntat bara ett hål i golvet rakt ner på spåret och dörrarna ut stod på vid gavel. Trots det så var det en upplevelse jag inte vill vara utan. Jag satt där mitt i kaoset och kom på mig själv med att bara sitta och le. Jag kände mig så oförklarligt glad över att vi fick ta del av en tågresa i Indien som var precis så som jag föreställt mig och jag skulle gärna göra om det.

Jättedålig kvalitet på dessa bilder men här ser ni typ hur det såg ut i våran sov-vagn. Man sov alltså på en sån där tunn brits, vi var rätt möra i kroppen efter det 🙂 Vi hade en lower och en upper och mitt i natten vaknade Tomma av att folk satt på hans brits o ba hängde. Det är så det fungerar här, allt är allas! 

Efter två timmars förseningar så stannade tåget i Kochi, en hamnstad på västkusten. Våra kroppar blev aningen chockade av värmen, det var ännu varmare här än i Goa och nu fanns det ingenstans att bada. Det blev korta stunder på stan och mycket fika/mat-pauser i skuggan. En fin stad med massor av tjusiga, pampiga hus blandat med små färgglada kuber – lite annat än vad vi hade sett i Goa.

Så här ser det oftast ut när vi stannar för våra chai-pauser. I små skjul på plaststolar bland lokalbefolkningen. Hade hoppats att ni skulle se hur svettiga vi var här – inte roligt faktiskt! Närmare 40 grader, ingen blåst och inget bad.

Så efter två dagar i Kochi kände vi oss klara och fick nog av hettan så vi hoppade på en buss mot Munnar där vi är nu! Standarden på bussen ser ni på bilden, men det är väl charmen med det hela. 15:- var för 5 timmars bussresa i ett fantastiskt landskap. Men mer om det nästa gång!

4 svar till “Annorlunda tågresa, snabbvisit i Kochi och outhärdlig hetta“

 1. Hoppas att ni har det bra i bergsluften och att ni hittat en mer lagom temperatur. Firar de påsk i Indien? Om inte så får ni väl göra det på egen hand – Glad påsk!

  1. fourthvoyage skriver: Svara

   Det var mycket skönt med lite bergsluft i lungorna! Inga påskägg här men många påskfirare som firar på indiskt vis, dvs. stora fester överallt. Här hade man nog inte kunnat spela golf pga värmen men det rycker ändå lite i svingen när vi ser de fina banorna. Hoppas vädret blir bättre så att du får ut i skogen och leta lite bollar snart! Glad påsk och hälsa Anne, kram från oss.

 2. Mor och far skriver: Svara

  Modiga äventyrare?glad påsk?

  1. fourthvoyage skriver: Svara

   Glad påsk på er där hemma <3

Kommentera