Flykt till bergen, snabbvisit i staden som aldrig sover och smutsiga stränder

Hej på er igen och glad påsk! Här saknar vi skagenröran och sillen men känns helt okej att vi missar det i år. Vi flydde alltså värmen och hamnade i Munnar, en ort 1470 m ö.h full med teplantager. En helt annan luft och miljö – rent, fräscht och tyst. Precis vad vi behövde i några dagar. Två nätter hängde vi på ett homestay utan dusch, kände oss väl inte asfräscha om man säger så. Tur vi hade typ en 3M bred säng så vi slapp ligga o lukta i varandras armhålor.

Bild på rally-Harry. Min privat-chaufför här i Indien eftersom jag inte han ordna med internationellt körkort. Och bildbevis till våra kära päron att vi båda använder superstabila hjälmar som givetvis går att knäppa o så 🙂 

Sen blev vi rastlösa och ville vidare. Efter en vidrig resa på serpentinvägar i en buss som var fallfärdig ner för bergen, hamnade vi i Madurai. Vi hade inte gjort någon närmare research på stället mer än att det var på vägen mot Chennai där vårt flyg går ifrån till Sri Lanka. Vi kände dock ganska snabbt att det var resans första misslyckade anhalt och jag förstår varför de kallar det för staden som aldrig sover. Vi gav det en natt bara men vi han äta det godaste vi ätit hittills på en månad & jag fick finally tvätta håret i en riktig dusch! Det var glädje vill jag lova. Efter en snabb koll på vår karta beslöt vi oss för Pondicherry/Puducherry. Kolla på en karta så kan ni se hur vi färdats från Goa-Pondicherry, nu är vi alltså på östkusten och rakt nedanför Chennai.

Det var skönt att komma hit. En gammal fransk koloni med hav i sikte. Det tråkiga är att stränderna är så j-vla smutsiga, inget skämt att det ligger soppåsar och flyter i strandkanten. Än värre är hur stränderna ser ut, jag kan inte förklara hur mycket skräp, mat, kläder ja allt som faktiskt ligger där. Vi har dock hittat en liten spot på stranden där vi kan hänga lite tills vi typ blir överfallna av selfie-indier. Mitt tålamod har hållit 1 månad, idag fick jag nog och höjde rösten ex antal volymer när de börja behandla oss som om vi vore djur de skulle fota. Hur som helst har vi det bra här i alla fall, vi hyr en liten tvåvånings-hut med balkong som är väldigt mysig och åker runt på en grön gammal vespa bland färgglada, franska hus. Vi prövar så mycket god mat och vi träffar härligt folk men som ni säkert förstår känner vi oss ganska klara här i Indien! Vi har lite mer än en månad kvar på vårt visum men vi kommer inte att stanna utan fortsätter vår färd mot nästa land.

Hoppas att ni mår bra hemma, so long!

8 svar till “Flykt till bergen, snabbvisit i staden som aldrig sover och smutsiga stränder“

 1. Mor och far skriver: Svara

  Fryser Tom?Indien verkar vara ett vackert land med många fina vyer.

  1. fourthvoyage skriver: Svara

   Uppe i bergen är det till och med kallt för Tom! 25 grader, brrr 🙂

 2. Finns mycket kvar att uppleva i Indien ( Rosa Staden, Jaipur, Delhi, Taj Mahal t ex)- men förstår att ni är klara. Härligt att följa med på er resa – spännande.
  Ta hand om er!

  1. fourthvoyage skriver: Svara

   Det tror jag alldeles säkert! Vi är enbart klara för nu – ser väldigt mycket fram emot att få se norra Indien men det får bli nästa vända 🙂

 3. Ser fortsatt härligt ut, hjälmarna glädjer mig 🙂
  Om nästa stopp blir Sri Lanka så har min klasskamrat Eva och hennes man ett mindre guesthouse i närheten av http://www.meatballalley.com av Negombo.

  1. fourthvoyage skriver: Svara

   Tack för tipset 🙂 Vi har kontaktat Eva och vi fick komma och bo där vår första natt, sedan ska de stänga ner för säsongen!

 4. fourthvoyage skriver: Svara

  Tack för tipset 🙂 Vi har kontaktat Eva och vi fick komma och bo där vår första natt, sedan ska de stänga ner för säsongen!

  1. Kul! Hälsa Eva!

Kommentera