hej från Indien och alla kossor

Indien har välkomnat oss väl! Efter fem dagar på resande fot har vi börjat komma in i ett skönt häng och tar dagarna precis som de kommer. Anjuna är mysigt men egentligen inte så mycket mer än så – därför ska vi packa våra ryggsäckar igen och bege oss neråt i landet för nästa destination. Har inte orkat fota något, har bara velat njuta så ni får nöja er med att bara läsa vad som hunnit hända än så länge.

 • Vi blev stoppade av polisen. 1500INR blev vår böter för att vi icke hade med oss ett internationellt körkort. Betalade 500 ruppe under bordet sen ville han inte ha mer med oss att göra 🙂 Det blev en dyr frukost den dagen men den hade kunnat bli betydligt mycket högre.
 • T0mma kommer bli bortgift under våra två månader här. Alltså gamla gubbar, äldre kvinnor, män, dudes, små tjejer ALLA vill ha en selfie med honom och sen kommer mammorna och liksom försöker typ flirta o ba det här är min dotter snälla välj henne. Fördelen men det är ju att vi alla kan åka och hälsa på honom i Indien sen när vi blir sugna på lite Chutney.
 • Jag är stenhård i magen. Hur är det ens möjligt när vi är i landet där ALLA turister antingen spyr eller bajsar på sig? Äter skitastark mat och blandar lite laxeringsmedel ibland och hoppas på att jag snart får lite rullians på maskinerna.
 • Kossorna går runt här som vilken vanlig människa som helst. De liksom bara strosar runt på gatorna, ingen bryr sig. Men vågar tyvärr inte klappa ifall jag får rabies (kan man ens få rabies av att bara klappas med djuren? Fett nojjig men om någon är doktor skriv gärna och säg NEJ du får inte rabies så klappa alla djuren nu, tack).
 • Det springer runt salamandrar på väggarna i vårt rum. Är lite rädd men Tomma säger att det är bra för de äter tydligen upp alla myggjävlar, så är mest glad för dem ändå.
 • Idag låste vi oss ute. Nycklarna på rummet – vi utanför. Våran husvärd var inte på plats men det engagerade byn så den ene klättrade runt upp och lyfte bort hela taket för att komma ner i vårt badrum. Men vi hade såklart låst badrummet från stora rummet så det var ingen bra idé. Det hela löste sig tillslut med lite våld men det var intressant att få känna känslan av att vara strandsatt för en stund. Ingen panik.
 • Vi äter frukost för 5 svenska kronor. Igår åt vi en trerätters för 70 kronor. Maten är förövrigt från en annan dimension. älskar  älskar älskar den. Idag åt vi en vegetarisk kofta och en veg. kurma. Vet ni vad det bästa är? Att vi inte har ätit middag än, vi ska alltså äta indiskt en till gång idag.

Nu sitter vi på Artjuna, surplar på en varsin smoothie och doppar bröd i en magnifik hummus. Det är biovisning här ikväll. Det är vi, några katter, en weedrökande blandras och en gubbe men kan bli kul om de visar någon skön bollywoodfilm. Trevlig kväll på er!

Kan ju inte lämna er helt utan en bild så att så här ser jag då ut när jag surplar på min ananassmoothie

Och här kan ni få se en bild på en Thali och en tikka masala vi åt igår. Kanske lite grisig bild, men indisk mat är grisig och då grisar vi med! 

6 svar till “hej från Indien och alla kossor“

 1. Ploppen skriver: Svara

  Vad kul att du skriver och vad härligt ni verkar ha det! Var orolig för att du inte skulle kunna gå på stan men det verkar vara Tomma som är bytet här. Håll hårt i honom ?

 2. Just rabies är väldigt låg risk av att klappa en ko. Rabies överförs till människor från andra djur. Rabies kan överföras när ett infekterat djur river eller biter ett annat djur eller en människa.Saliv från ett infekterat djur kan också bära rabiessmitta till en ny värd om saliven kommer i kontakt med slemhinna hos människa eller djur.
  Så undvik ko-saliv, bett och annat samt ha god egen handhygien efter ko-klappning så kan såväl rabies som andra åkommor undvikas

 3. MOR OCH FAR skriver: Svara

  Gift inte bort Tom se till att han kommer med hem:)

 4. Jag vill också att du tar med dig Tom hem, men det är ju kul att han är poppis. Han har också varit populär när vi varit på resor.

 5. Härligt att äntligen få läsa lite om ert äventyr. Förstår att du är nöjd med maten – helt annat. Ta hand om er.

  1. fourthvoyage skriver: Svara

   Roligt att du kommer in hit och läser! Ja vilka matupplevelser vi har här, helt otroligt vad duktiga de är i köket. Det ska vi göra, hälsa alla från mig!

Kommentera